Overig

Overig · 24. november 2023
Woordkaartjes sinterklaas
Nog opzoek naar een leuke activiteit rondom 5 december? Met deze kaartjes zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Ik heb de woordkaartjes gebruikt om het spel 'rara wat ben ik?' aan het sinterklaasthema aan te passen. Door de kaartjes te lamineren, blijven ze goed op de hoofdbanden zitten.
Overig · 24. november 2023
Muziekbingo Sinterklaas
Tijdens de aanloop naar 5 december kunnen liedjes natuurlijk niet ontbreken. Een muziekbingo valt bij de kinderen vaak in de smaak. Deze bingo bevat 23 bekende sinterklaasnummers. De bingokaarten zijn te vinden onder het kopje 'documenten'. Link naar de playlist: https://open.spotify.com/playlist/7b06GLFfieK6xc1NIvLcp6?si=59f7fa00ac6f402f
Overig · 16. oktober 2023
Knutsel je (droom)slaapkamer
Knutselen met schoenendozen slaat eigenlijk altijd wel aan. Dit jaar heb ik de opdracht gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek 'bij mij thuis'. De kinderen (groep 4) kregen van mij de opdracht om hun slaapkamer te maken en al bij de aankondiging van deze opdracht konden ze niet wachten om te beginnen. Van een schoenendoos, wc-rolletjes en wat papier ging de creativiteit van de kinderen echt aan en maakten ze de mooiste kamers! Allemaal op hun eigen manier.
Overig · 30. september 2023
Takenbord thema cactus
Een takenbord om in de klas te hangen. Ik heb de taken gelamineerd, losgeknipt en er naamkaartjes bij gemaakt. Vervolgens heb ik het takenbord op het bord geplakt. Achter elke taak plak ik twee namen. Die week zijn de kinderen verantwoordelijk voor de taak die bij hun naam staat. Op vrijdagmiddag schuif ik de namen door zodat de kinderen elke week een andere taak hebben. Leuk om te zien dat de kinderen hun taak heel serieus nemen!
Overig · 30. september 2023
Guess who?
De Engelse versie van het bekende spel 'wie is het?'. De kinderen spelen het in een tweetal. Leerling A neemt de blauwe versie en leerling B de rode. Beide leerlingen leggen de speelkaart voor zich en pakken van hun eigen stapel kaartjes een kaart. De persoon die op deze kaart staat, zal de tegenspeler moeten raden. Om de beurt stellen de kinderen elkaar, in het Engels, een vraag (er is een hulpkaart bijgevoegd). Met de lege 'guess who?' kaartjes kunnen de poppetjes worden afgedekt.
Overig · 02. april 2023
Bouwen van een knikkerbaan
Binnen het thema 'bouwen' hebben wij met de kinderen van groep 4 knikkerbanen gebouwd. Een simpele, maar leuke opdracht! De kinderen kregen per tweetal een aantal wc-rollen, plakmateriaal en een schaar. Vervolgens zijn de kinderen aan de slag gegaan met bouwen en hier zijn erg leuke en creatieve resultaten uitgekomen. Doordat het een vrije opdracht was, hebben de kinderen het allemaal anders aangepakt. Leuk om te zien! Natuurlijk moesten ze tot slot ook even getest worden met echte knikkers ;)
Overig · 14. januari 2023
Weerdagboek
Binnen het thema 'meten van het weer' hebben wij, met groep 4, bijna dagelijks het weerbericht bekeken en gedurende het thema een weerdagboek bijgehouden. Iedere dag was er een andere leerling aan de beurt om mee te schrijven in het dagboek. Het opzetje van het weerdagboek is te vinden onder het kopje 'documenten'. Ik heb het bestand een aantal keer geprint en in een snelhechter gedaan zodat er een boekje ontstond.
Overig · 31. augustus 2022
Schrijfhulp en -checklist
Een handige schrijfhulp en -checklist voor het schrijven van verhalen. Veel kinderen weten niet goed hoe ze moeten beginnen met het schrijven van een verhaal. Deze schrijfhulp kan ze daarbij helpen. Verder kunnen de kinderen met de checklist nagaan of ze de belangrijkste elementen in hun verhaal hebben zitten. Deze checklist is voornamelijk geschikt voor de middenbouw.
Overig · 19. maart 2022
Placemat
Deze werkvorm valt onder het coöperatief leren. Elk viertal krijgt een placemat. De leerkracht presenteert een vraag of stelling op het bord en de leerlingen schrijven in hun eigen vak een antwoord op de vraag of argumenten voor/ tegen de stelling. Als iedere leerling klaar is met schrijven, lezen de leerlingen elkaars antwoorden voor en komen tot een gezamenlijk antwoord. Dit antwoord wordt in het midden van de placemat geschreven. Daarna kunnen de antwoorden klassikaal worden besproken.
Overig · 24. augustus 2021
Sta op als je...
Dit spel is leuk om te spelen in de eerste week na de zomervakantie. Lees een stelling voor en de kinderen die de activiteit die op het kaartje staat deze vakantie hebben gedaan, staan op. Je kunt de kinderen die zijn opgestaan een vraag stellen zodat de kinderen van elkaar en jij van hen weet wat ze deze vakantie hebben gedaan. De kaartjes zijn te vinden onder het kopje 'documenten'.

Meer weergeven